Pages

4 Ekim 2011 Salı

geliyorrrr geliyorrrr

16 ayımız dün itibaren doldu. Hani annelerimiz babalarımız derler ya nasılda büyüdünüz zaman nasıl geçti anlamadık diye,bende şu anda o moddayım. 16 ay nasıl geçmiş hayret diyorum. Uykusuz ve sıkıntılı olduğum dönemler de zaman geçmez zannederken meğerse su gibi akıp geçmiş. 

Ama tam zorlu dönemler bitti, kendi kendine yürüyor, katı gıdalara geçişimiz tamamlandı derken bu aralar terrible twonun ayak seslerini duyar gibi oluyorum. Bir inat ,bir ağlama aldı başını gidiyor. Eskiden "aaa bak kuş" " aha da ördek" derken oyalayabiliyorduk ama şimdi o oyalama dönemi bitti. vatandaş gözünü açtı ,yemiyor artık bu numaraları :)

Şimdi istediğini cebren ve hile ile gerçekleştirme çabalarına girdi. Resim mi çekiyorum ver ben çekeceğim diyor. Telefonda mı konuşuyorum  ,aaa nasıl olur da Asya Hanım'ı atlarım da ona telefonu vermem. Sen misin bunları yapmayan al sana koskocaman ağlama sesleri
İstediğini yapsam annelik disiplinine ters. Bu sefer çoluk çocuğun maskarası oluyorsun. Herşeyi ağlayarak yaptırmaya çalışıyorlar. Yapmasam bu ağlama sesini kafam kaldırmıyor. Maşallah çin işkencesi gibi bir başladı mı ağlamaya susmuyor velet. 2 gündür ağlama sebebi ise elinden oyuncakları alıp kendisini yatağa götürmem. Neymiş hanımefendi onlarla yatacakmış. Dün bilgisayarın mouseyla bugün ise oyuncak laptopla yattı ( bilgisayar mühendisi mi olacak ne )

2 yaş sendromu bize jaws gibi yaklaşıyor .Allah tüm ebeveynleri korusun. Amin :)


4 yorum:

  1. çınar doğduktan sonraki ilk günlerde, çınarın çok küçük olması ve hiç büyümicekmiş gibi görünmesi sebebiyle sanırım, hep "şu 1 hafta bi geçse, şu 1 hafta bi geçse" diye dua ediyodum..şimdiyse dediğin gibi, büyüdüler de nası olduğunu anlamadık bile..
    bu terrible two konusundaysa mümkün olduğuncaz inatlaşmamaya çalış aslıcım, çünkü o dedikleri mutlaka olacak zaten:)yani olmaması için çocuklarımızı fazlaca SİNDİRMEMİZ gerekir-ki çok da istediğimiz bişey olmaz..bikaç net sınırın dışında, fazla da üstlerine gitmemek gerekliymiş..kolay değil ama biliyorum..
    annebuyurken.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Pınarcım sen hala yorum yapamıyor musun bana yahu :)
    evet çocuklarla inatlaşıp yüz göz olmamak lazım sanırım.zaten inatlaşsak da inatlaşmasak da kaybeden biz oluyoruz.onlar istediklerini her şekilde elde ediyorlar :))

    YanıtlaSil
  3. Ama öyle şekerki Allah bagışlasın..Birde şimdiki çocuklar inanılmaz zeki, her şeyin farkındalar, kendi güçlerinin bile :)

    YanıtlaSil
  4. Adaşım Aslı merhaba :))

    evet şimdiki çocuklar annelerinin karnından profesör olarak doğuyorlar.kandırmak mümkün değil.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...