Pages

19 Kasım 2011 Cumartesi

bronşiyal astım güncesi-1

Dün itibariyle teşhisimiz kondu. Bronşiyal astım.

Teşhise üzüldüm desem yalan söylemiş olurum. Hatta bunu duyar duymaz üzerime bir rahatlama geldi ,çünkü hastalığımız yaklaşık 1 senenin sonunda kesinlik kazanmıştı. En azından ne yapacağımıza ,nasıl bir yol izleyeceğimize karar verebilecektik.

Doktorumuzun dediğine göre tedavi uzun ve sabır gerektiren bir tedavi. Sürekli kontrol altında tutulacak ve şimdillik nebülizatörle sürekli buhar tedavisi uygulayacağız. Hırıltı ve öksürük arttığında ventolin, normal zamanda ise hergün pulmicort kullanacağız. Eve profesyonel bir nebülizatör aldık artık hastaneye zırt pırt gitmekten kurtulduk. Ama bizim küçük hanım makinanın fıssss sesini duyunca sanki etini kesiyorlarmış gibi yaygara yapmasa daha iyi olacak. Hadi akşamları uyurken veriyorum anlamıyor ama sabahki dozajları uyanıkken alıyor ve deyim yerindeyse apartmanı inletiyor. Hep o hastanedeki hemşirenin suçu aslında. Çocuğun burnuna maskeyi dayayıp zırt diye buharı verince ödü koptu ve hala bu korku devam ediyor. Neyse zamanla alışacak başka çaresi yok.

2 sene boyunca kontrol altında tutulduktan sonra deri testi yapılacakmış. Deri testinin durumuna göre de tedavi şeklimiz uzayabilir ya da bitebilir. Onun için bir kesinlik yok malesef. 1 sene boyunca evde yaptığım koca karı ilaçlarının çok az faydası oldu, o yüzden bu tür hastalıklarda profesyonel önlem şart. Ama hala" bilmem kimin kızı da astımdı 1 ay pekmez yedi geçti" diyen insanlar var. Tamam bunlar yararlı şeyler ama bu hastalığı malesef pekmezle balla atlatamadık. Onlar sadece hastalık zamanı kısa sürekli rahatlama sağladı.

1 ayın sonunda kontrolümüz var. Bakalım tedavimiz nasıl gidecek ??

Bu arada bu çocuğa bakamıyorlar sürekli hasta diyenlerin de teşhisten sonra nasıl bir bahaneyle karşıma çıkacağını da merak etmiyor değilim..

13 yorum:

  1. Geçmiş olsun çok! Teşhis edilmesi iyi olmuş. Bu süreçte kolay gelsin size! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun. Kıyamam ben ona. Ben de doğduğum anda yakalanmışım Bronşite, kendimi bildim bileli bronşittim. Bronşiyal astımı çok iyi bilmiyorum, artık doktorlar da çok iyi, sizler çok bilinçli anne babalarsınız... Umarım herşey iyiye gider, onunla yaşamayı öğrenince alışıyor insan, ben hırıl hırıl gezerdim etrafda, milllet niye evden çıktın derken.. Arada da derrsten kaçmak için kullanırdım, hırlardım hocanın yüzüne doğru, kötüyüm derdim, izin verirdi:)

    Tekrar çoook geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun, inşallah iyi sonuçlar alırsınız...

    YanıtlaSil
  4. herkese çok teşekkür ederim. kızım şimdilik biraz daha iyi.o iyi oldukça bizde iyi oluyoruz. buhar makinesine de alışmaya başladı :) ilk zamanki korkularımız azar azar kayboluyor. allah dermansız dert vermesin diyor ve tüm yavruları öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun canım hastalığının adının konması çok rahatlatacı biliyorum.Korkunuzu en kısa zamanda aşarsınız umarım.
    Bitkisel tedaviler yardım için iyi oluyor ama kesinlikle doktor tedavisi atlanmamalı haklısın.
    Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  6. İkiz Annesi ,çok sağol. evet şimdilik yolumuz belli olduğu için rahatladık. ama tedaviyi gene de bitkisel tedaviyle beraber yürütüyoruz.artık hangisi fayda gösterir bilemem. ama ballı limon öksürüğüe çok iyi geldi bunu da belirteyim

    YanıtlaSil
  7. İyi geldiğine çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  8. aslıcım yeni okudum çok geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun.. gerçekten de sanki ben yazmışım gibi okudum yazıyı.. Sürekli hasta ediyorlar ve ilaç kullandiriyorlar daha minicik bebeğe.. Sanki biz çok mutluyduk...Ay ay bir üst jenerasyon bize de hep bunlari soyluyor, diş sıkıntısı geçince, hastaliktan kurtulunca sevmeye gelirler ve yalap şap öperler... boğazım ağrıyor deyip içimi doldururlar..:)

    çok geçmiş olsun, hava cihazi da ventolin de pek cocuk dostu değil ne yaptiysak sevdirememiştik biz..anne babalik işte:) kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  10. Esra haklısın sanki biz pek meraklıyız çocuğu hasta edip acillerde sabahlamaya.Aman neyse milletin ağzını büzemiyorsun. Bu arada bizimki ventoline alıştı eski ağlamaları yok. Ama bu seferde siz bırakın ben tutacağım diye ağlıyor :) Bu ağlamaların sonu yok

    YanıtlaSil
  11. bende bu teşhisi kendi çocuğumda bugün öğrendim.kendimi kötü hissettim,rahatlamak için internetten bu konuyla ilgili yorum okumaya karar verdim.zamanla alışırız heralde.allahım şifa versin miniklere.ben ilaçlarla çocuk büyütmekten nefret eden birisiydim ama benide buldu.allah daha kötüsünden saklasın inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili adsız öncelikle geçmiş olsun.

      evet alışıyorsun ama biraz zaman lazım. her atak zamanı benim moralim sıfırın altına düşse de artık eskiye göre daha çabuk toparlanıyorum
      emin ol bende doktora gitmekten ve ilaç kullanmaktan nefret ederdim. şu an gittiğimiz doktor kullandığımız ilaçlarım haddi hesabı yok. hepimiz aynı yollardan geçiyoruz o yüzden canını sıkma. yalnız değilsin.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...